Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Μεγάλη Εβδομάδα. Πέμπτη.


🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹💐💖💐🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Είμαι ο Ιωάννης, Χριστιανός, και αυτό το μήνυμα είναι σε συνέχεια του προηγούμενου (χθεσινού) μηνύματος.
Είστε Φίλοι μου, και ίσως Φίλοι, των Φίλων μου.
Ζω με την προοπτική της Μεγάλης Αναστάσεως και της Ζωής του Μέλλοντος Αιώνος. Ναι Ακριβώς.
...
Η Σημερινή ημέρα, Μεγάλη και Αγία Πέμπτη, είναι ο Μυστικός Δείπνος του Κυρίου Ιησού Χριστού με τους μαθητές Του και η προδοσία του Ιούδα. Το βαθύτερο νόημα και των δύο αυτών γεγονότων είναι η αγάπη . Ο Μυστικός Δείπνος είναι η εσχατολογική αποκάλυψη της σωτηριώδους αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο, της αγάπης που είναι η καρδιά της σωτηρίας. Η προδοσία του Ιούδα αποκαλύπτει ότι η αμαρτία, ο θάνατος και η αυτοκαταστροφή οφείλονται επίσης στην αγάπη · αλλά σε μια αγάπη καταστροφική, μια αγάπη που διαιρεί, διαλύει και οδηγεί εκεί που κάθε άλλο παρά αγάπη κυριαρχεί. Ακριβώς εδώ βρίσκεται το μυστήριο τούτης της μοναδικής ημέρας, της Μεγάλης Πέμπτης. Εδώ είναι Φίλες και Φίλοι η ημέρα που λαμβάνει ο καθένα από εμάς την απόφαση Ζωής. Ποια αγάπη θα επιλέξουμε; την Αγάπη που δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός ή την αγάπη που κατάλαβε και αποφάσισε να υπηρετήσει ο Ιούδας; Την Αγάπη που ενώνει Ειρηνικά; ή την αγάπη που οδηγεί σε βιασμό συνειδήσεων και σε εσωτερική ταραχή των ανθρώπων;

Τώρα το θέμα είναι, σύμφωνα με την πίστη ενός εκάστου, ποια "αγάπη" μας ταιριάζει. Βέβαιον είναι, υπέρ πάσης αμφιβολίας, πως η πρώτη Αγάπη, μας καθιστά συγκληρονόμους  του Ιησού Χριστού εις την Ουράνιον Βασιλεία.


Εύχομαι η Ανάσταση Του Θεανθρώπου, Ιησού Χριστού, να μας βρει όλους υγιείς και έτοιμους να γευτούμε την Αναστάσιμη Χαρά του Θεού. Αμήν.

Μεγάλη Εβδομάδα. Δευτέρα.     Μεγάλη Εβδομάδα. Τρίτη.   
Μεγάλη Εβδομάδα. Τετάρτη.  


Αποφασίστε, μήπως πρέπει να κοινοποιήστε, το μήνυμα αυτό και στους Φίλους σας.
Εάν δεν επιθυμείτε συχνή επικοινωνία ή εάν έχετε κάποια πρόταση για το μέλλον, στείλτε μήνυμα:
michaelidespost@gmail.com